Dit zijn de 4 beste elektrische 7-zitters van 2023! (2024)

Dit zijn de 4 beste elektrische 7-zitters van 2023! (1)

DoorKikkiin

Elektrisch

op26 januari 2024

Stel: je wilt elektrisch rijden, maar je wilt wel een auto met zeven zitplaatsen. Wat zijn de opties? Die zetten we in dit artikel op een rijtje.

Elektrisch rijden heeft voor- en nadelen, maar de nadelen verdwijnen steeds meer naar de achtergrond. En je kunt als particulier rekenen op subsidie voor een elektrische auto. Het kan dus zijn dat je overweegt een elektrische auto aan te schaffen. Maar wat nu als je een auto wilt met zeven zitplaatsen?

We zullen maar meteen met de deur in huis vallen: er zijn niet heel veel elektrische auto’s waar je 7 man in kwijt kunt. Er zijn wel diverse elektrische personenbusjes met 7 zitplaatsen, maar die tellen niet mee als we het over auto’s hebben. Gelukkig is het aantal elektrische 7-zitters wel langzaam maar zeker aan het groeien.

De beste elektrische 7-zitters

We zetten de opties op een rijtje als je in 2023 op zoek bent naar een elektrische auto met 7 zitplaatsen.

1. BYD TANG

Deze nieuwkomer op de markt biedt veel luxe, ruimte, stijl en zitplekken voor grotere gezinnen. Standaard is de TANG al heel erg goed uitrusting. Deze 7-zits SUV, met een indrukwekkend trekgewicht van 1500 kg is uitgerust met de ultra veilige BLADE BATTERY. Na vele onafhankelijke tests kan BYD met recht zeggen dat de Blade Battery een van de veiligste en beste batterijen ter wereld is. De TANG heeft een WLTP actieradius tot wel 400 kilometer en is verkrijgbaar vanaf € 69.990,- incl. BTW. Meer weten? Bekijk 'm hier.

2. Mercedes EQB

De goedkoopste elektrische 7-zitters van dit moment is de Mercedes EQB. Dit is het elektrische broertje van de Mercedes GLB. De EQB wordt standaard geleverd met vijf zitplaatsen, maar is optioneel leverbaar met een derde zitrij. De EQB heeft een vanafprijs van circa €59.000. Voor dat geld heb je de EQB 250 met 190 pk en een actieradius van ruim 400 km.

3. Tesla Model X

De Tesla Model X was de eerste elektrische 7-zitter. Deze auto wordt sinds 2016 geleverd. Bij de Model X is er keuze uit 5 en 7 zitplaatsen, maar zes is ook nog een optie. In dat geval bestaat de tweede zitrij uit twee losse stoelen. De Model X heeft een indrukwekkende actieradius van 560 km. De elektrische Model X is ook een van de snelste 7-zitters ter wereld. In deze auto kun je namelijk in 3,9 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren. De Model X Plaid is nog een stuk sneller, maar die is er met maximaal 6 zitplaatsen.

4. Volvo EX90

Volvo heeft met de gloednieuwe EX90 ook een elektrische 7-persoonsauto in huis. De EX90 is de elektrische opvolger van de bekende XC90. Dit is dus een hele ruime SUV, die uiteraard ook heel veilig is. Voor de derde zitrij hoef je niet bij te betalen, die is gewoon standaard op dit model.

Hybride 7-zitters

Het aanbod qua elektrische 7-zitters is dus niet heel ruim op het moment. Als de bovenstaande auto’s niks voor jou zijn, zul toch op zoek moeten naar niet-elektrische 7-persoons auto’s. Een goed alternatief is dan een (plug-in) hybride, zodat je toch nog een deel van je kilometers elektrisch af kunt leggen.

De 6 beste elektrische gezinsauto’s

Ben jij op zoek naar een gezinsauto én wil je elektrisch rijden? We zetten de beste elektrische gezinswagens voor je op een rijtje.

Misschien ben je op zoek naar een nieuwe gezinsauto en vind je dat het tijd is om over te stappen op een elektrische auto. Of misschien was je vorige auto was ook al elektrisch, dat kan natuurlijk ook. Wij hebben in ieder geval een aantal interessante opties op een rijtje gezet in de categorie elektrische gezinsauto’s. Omdat ‘gezinsauto’ een breed begrip is kijken we naar auto’s in verschillende soorten en maten. Wat nu echt de beste elektrische gezinsauto is, hangt natuurlijk af van jouw persoonlijke wensen.

De beste 6 elektrische gezinsauto's op een rijtje

Hyundai Kona Electric

Om met een redelijk compacte elektrische gezinswagen te beginnen: de Hyundai Kona Electric. Een erg populaire auto in Nederland en niet zonder reden. Het is een ruime en praktische auto, met het stoere uiterlijk van een cross-over. Als je voor de nieuwste versie gaat met de 64 kWh-batterij heb je een actieradius tot wel 484 km.

Volvo XC40 Recharge

Eveneens een verkooptopper in Nederland: de Volvo XC40, die er ook als volledig elektrische auto is. Dan moet je de XC40 Recharge hebben. Het is een comfortabele cross-over met een fraai interieur. Een hele fijne gezinsauto dus. Je kunt kiezen uit een versie met één elektromotor of een versie met twee elektromotoren. Die laatste heeft daarmee ook meteen vierwielaandrijving.

Ford Mustang Mach-E

Als je een gezinsauto met een sportieve uitstraling wilt kun je gewoon voor een Ford Mustang gaan: de Ford Mustang Mach-E om precies te zijn. Het is natuurlijk geen sportwagen zoals zijn naamgenoot, maar wel een sportief gelijnde auto die ook leuk rijdt. Als je voor de 98 kWh RWD-versie gaat heb je een indrukwekkende actieradius tot wel 610 km.

Skoda Enyaq

In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Kona en de XC40 is de Skoda Enyaq van begin af aan ontwikkeld als EV. Een groot voordeel daarvan is dat de binnenruimte daardoor maximaal is. Mede daardoor is de Skoda Enyaq een bijzonder praktische gezinsauto. Met de Enyaq iV 80 heb je een riante actieradius van 510 km.

Mercedes EQB

Elektrische auto’s waarin je zeven man kwijt kunt zijn heel dun gezaaid, maar met de Mercedes EQB kan het gewoon. Dan moet wel de optionele derde zitrij zijn aangevinkt. In dat geval is de Mercedes EQB de ideale elektrische gezinsauto voor grotere gezinnen. Zoals je van een Mercedes mag verwachten beschikt de EQB over een fraai interieur en hoogstaande technologie.

Audi e-tron

Als je echt een elektrische gezinsauto wilt waarin je niks tekort komt, kun je voor de Audi e-tron gaan. De auto ziet eruit als een ‘normale’ Audi, maar de e-tron is van begin af aan als elektrische auto ontwikkeld. Het is een forse SUV, waarin je alle ruimte hebt en van alle gemakken voorzien bent. Met 408 pk (of zelfs 503 pk) heb je ook een hele snelle gezinsauto te pakken.

Dit zijn de 4 beste elektrische 7-zitters van 2023! (2)

Kikki

Kikki is expert in klanten helpen en blij maken. Ze helpt je met het uitzoeken van de juiste auto, bespreekt de afleverdatum en vertelt je welke documenten daarvoor nodig zijn. En ze beantwoordt alle andere vragen ook heel graag. Net zolang totdat jij blij bent. We kennen haar niet anders dan met een grote glimlach en koptelefoon op haar hoofd terwijl ze klanten helpt.En ook na de aflevering ben je niet van haar af. Ze belt je namelijk ook nog op om te vragen hoe de auto bevalt. Als dat geen klantengeluk is.

Dit zijn de 4 beste elektrische 7-zitters van 2023! (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Terence Hammes MD

Last Updated:

Views: 5682

Rating: 4.9 / 5 (69 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Terence Hammes MD

Birthday: 1992-04-11

Address: Suite 408 9446 Mercy Mews, West Roxie, CT 04904

Phone: +50312511349175

Job: Product Consulting Liaison

Hobby: Jogging, Motor sports, Nordic skating, Jigsaw puzzles, Bird watching, Nordic skating, Sculpting

Introduction: My name is Terence Hammes MD, I am a inexpensive, energetic, jolly, faithful, cheerful, proud, rich person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.