De top 10 beste ruime 7-persoonsauto's van 2023 - auto.nl (2024)

De top 10 beste ruime 7-persoonsauto's van 2023 - auto.nl (1)

DoorDaanin

Type auto

op10 juni 2024

Hoewel de auto vaak ‘reuze’ is als je op zoek bent naar een 7-zitter — de keuze is dat doorgaans niet. De meeste bolides bieden plek aan maximaal vijf personen. Neemt niet weg dat er een aantal 7-persoons-auto’s op de markt zijn en we zetten er een aantal voor je op een rij.

Met het hele gezin op vakantie, een dagje naar het strand, met de kinderen naar een voetbalwedstrijd en een middag met de hond erbij naar het bos. Als je met meer dan vier, hooguit vijf, mensen in een auto wil, dan heb je iets groters nodig dan een Peugeot 108. Zeker als je ook nog bagage mee wil nemen.

Onze top-picks ruime auto’s met 7 zitplaatsen

Benieuwd naar welke auto’s plek bieden aan 7 personen? We hebben er een aantal voor je op een rij gezet. Komen ze.

Ja! Een auto kopen kan veel vriendelijker, makkelijker én leuker.

Bekijk ons aanbod

1. Kia Sorento

De Sorento is een robuuste SUV waar je met gemak zeven man in kwijt kan. Het nadeel van grote SUV’s is vaak dat ze onzuinig zijn, maar dat geldt niet voor de Sorento. Dit is namelijk een plug-in hybride.

2. Renault Grand Scénic

De Renault Grand Scénic als traditionele MPV zo’n beetje de laatste der Mohikanen. Het is dus een gezinsauto bij uitstek, waar je met z’n zevenen in kunt. Het is ook een van de meest betaalbare 7-persoonsauto’s.

3. Dacia Jogger

Als je echt op zoek bent naar de goedkoopste 7-peroonsauto kun je niet om de Dacia Jogger heen. Dit is met afstand de goedkoopste 7-zitter van dit moment, met een vanafprijs van minder dan €20k. Een echte prijspakker dus, terwijl je dat er niet aan af ziet.

4. BMW 2-serie Gran Tourer

De Renault Grand Scénic is niet de enige 7-persoons MPV die nog over is. BMW heeft ook nog de 2-serie Grand Tourer. Dit is een gezinsauto voor 7 personen, maar dan eentje die rijdt als een BMW.

Ja! Al onze auto’s zijn allemaal grondig gecheckt,van voor- tot achterlicht.

Bekijk hoe het werkt

5. Ford Explorer

De Ford Explorer was eigenlijk een Amerikaans model die in Nederland voorheen niet te krijgen was. Met de nieuwste Explorer is daar verandering in gekomen. Deze is er namelijk als PHEV en dat maakt de auto een stuk interessanter voor Nederland. Het is een lekker Amerikaanse auto, met zeeën van ruimte, veel power en een robuust design.

6. Mercedes GLS

Als geld geen rol speelt is de Mercedes GLS de ultieme 7-persoonsauto. Je hebt niet alleen zeeën van ruimte, maar je baadt ook nog eens in luxe. De topversie (GLS 63 S) heeft maar liefst 612 pk en 850 Nm koppel.

7. Peugeot 5008

Een meer betaalbare 7-persoonsauto is de Peugeot 5008. Voorheen was dit een MPV, maar nu is het een cross-over met plaats voor zeven personen. De 5008 mag dan een praktische gezinsauto zijn, het is wel een flitsende verschijning. Ook vanbinnen ziet deze Peugeot er strak uit.

8. Mercedes EQB

De Mercedes EQB heeft een aantal belangrijke voordelen die andere 7-zitters niet hebben, namelijk de voordelen van een elektrische auto. De enige andere elektrische auto met de 7 zitplaatsen is de Tesla Model X, maar die is bijna twee keer zo duur.

9. Volvo XC90

Als je zeven mensen kwijt wil in een Volvo, dan kom je bij de XC90 uit. Dit is een ruime en zeer complete SUV. Als je voor de T8 Recharge gaat (de plug-in hybride) blijven de brandstofkosten ook nog een beetje binnen de perken.

10. Toyota Highlander

Voor de Toyota Highlander geldt eigenlijk hetzelfde verhaal als voor de Ford Explorer. Het is een grote SUV die eerst niet in Nederland werd geleverd, maar nu als hybride wel. De auto’s hebben ook allebei een V6. Het verschil is dat de Highlander een hybride is zonder stekker.

7-persoons-auto kopen of leasen?

Heb je het model met de 7 zitplaatsen gevonden, moet je ook nog bedenken of je gaat kopen of leasen. “Maar leasen kan toch alleen via de baas?” Zeker niet. Ook als particulier is leasen mogelijk. We noemen het dan ‘private lease’. Bij private lease rijd je auto voor een vast maandbedrag. De auto staat weliswaar op jouw naam, maar het leasebedrijf blijft eigenaar. Je betaalt zelf alleen brandstof, eventuele bekeuringen en een set winterbanden als je daarvoor kiest.

Lees ook ‘Mag ik met mijn lease-auto op vakantie?’ en ‘Kan ik als particulier een occasion leasen?

Of er ook auto’s met 7 zitplaatsen als occasion beschikbaar zijn?

Ja, er zijn zeker tweedehands 7-zitters te koop. Natuurlijk is de keus wel wat beperkter dan bij de ‘gewone’ auto’s met 5 zitplaatsen, want 7-zitters worden nu eenmaal minder verkocht. Toch is het goed mogelijk om een occasion op de kop te tikken — ook bij auto.nl. Misschien wil je eerst nog wattips om te weten waar je op moet letten als je een 7-zits-auto tweedehands koopt?

Ja! Wij zijn pas blij als jij dat ook bent

Meer over ons

Dit zijn onze auto met 7 zitplekken superdeals

  • Nieuw binnenSEAT Tarraco1.5 Tsi Xcellence Limited Edition 7P.106.990km2020BenzineNog beschikbaar€27.195Vergelijk
  • Škoda Kodiaq1.5 Tsi Style Business 7P.131.399km2019BenzineNog beschikbaar€27.995Vergelijk

Bekijk alles

De top 10 beste ruime 7-persoonsauto's van 2023 - auto.nl (8)

Daan

Daan is onze auto expert. Een liefhebber van alles wat rijdt. Als hij iets niet van een auto weet, weet niemand het. Hij zorgt ervoor dat wij de beste occasions in ons aanbod hebben, tegen de beste prijs. En wil je proefrijden? Daan zorgt ervoor dat jouw nieuwe auto staat te glimmen voor jullie eerste kennismaking. Nog een extra uitleg over alle opties en knopjes? Ook geen punt. Doet 'ie gewoon. Voor jou.

De top 10 beste ruime 7-persoonsauto's van 2023 - auto.nl (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Horacio Brakus JD

Last Updated:

Views: 5646

Rating: 4 / 5 (51 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Horacio Brakus JD

Birthday: 1999-08-21

Address: Apt. 524 43384 Minnie Prairie, South Edda, MA 62804

Phone: +5931039998219

Job: Sales Strategist

Hobby: Sculling, Kitesurfing, Orienteering, Painting, Computer programming, Creative writing, Scuba diving

Introduction: My name is Horacio Brakus JD, I am a lively, splendid, jolly, vivacious, vast, cheerful, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.